Venice Travel guide Guía turística de Venecia Guida informazioni Venezia  Przewodnik po Sewilli Guide de Voyage de Venise Путеводитель по Венеции Turistický průvodce Benátkami Ghidul turistic al Veneţiei Toeristische gids van Venetië Rejseguide til Venedig

Venedig


 


Venedig

Der er i bund og grund to måder at komme rundt i Venedig på: til fods eller med båd.

Til fods

Venedig er ideel for dem, der foretrækker at bevæge sig rundt til fods. Når først, du er i lagunen og i Venedigs historiske centrum er alle interessante steder nemt tilgængelige til fods. Desuden kan biler og busser ikke køre omkring i Venedig: de kan kun nå til Piazzale Roma, tæt ved jernbanestationen.

Både

Du kan vælge i mellem forskellige typer af både for at komme omkring i Venedig;

Vaporettos
Både venetianerne og turisterne kommer som regel rundt i byen med vaporettos, som er det tætteste, man kommer på tradionelle, offentlige busser, der kører rundt i asfaltbelagte byer, der ikke ligger under vand. Vaporettos dækker almindelige ruter, og der er stationer på de fleste øer, som Venedig er udgjort af. De styres af ACTV (Venedigs Offentlige Transport Virksomhed). For at finde skemaer over afgangstider, ruter og placeringer for skibsbroerne, kan du klikke her og komme til ACTV’s hjemmeside.

Både fra den private virksomhed, Alilaguna
Alilaguna er en privat service, der hovedsageligt tilbyder en direkte forbindelse (ved brug af normal størrelse både) mellem Marco Polo Lufthavnen og Saint Marks Plads i centrum af Venedig. Det er måske den bedste måde at komme til Venedig fra lufthavnen; alternativet er at tage ACTVs busser, der tager dig til Piazzale Roma i Venedig, der er det tætteste almindelige køretøjer kan komme, og hvor der er et stort parkeringshus, hvor du kan efterlade din bil før du tager en vaporetto eller en anden båd til en hvilken som helst del af Venedig. Alilaguna tilbyder også rundrejser i Venedig og andre services. For mere information, kan du klikke her for at komme til Alilagunas hjemmeside.

Venedigs vandtaxier
Dette er Venedigs mest luksuriøse transportmiddel. Hver tur koster godt 100 Euros. Det er en særdeles interessant mulighed for at komme fra lufthavnen og til dit hotel, da den tager dig helt til hotellet. Bådtypen er en lille luksusyacht med en masse plads indenfor. Den har plads til op til ti passagerer. Firmaet, der udbyder denne service hedder Venezia Taxi og servicen er mulig 24 timer i døgnet – ring på 041 723112, men der er dog taxier over det hele, og det er ikke svært at finde en uden at ringe. For mere information om Venedigs vandtaxier, kan du klikke her (italiensk).

Gondoler
En tur i en gondol er et must mindst én gang i livet. Det er utvivlsomt Venedigs båd par excellence, og den er desuden unik i global sammenhæng grundet dens design. Den er asymmetrisk; venstre side er meget bredere end højre, og får den derved til at tilte, hvilket hjælper venetianeren med at ro. Det blev besluttet, at alle gondoler skulle males sorte, da pesten ophørte i det 17. århundrede som et symbol på byens sorg. Før det blev gondolerne malet i lyse farver og overdådigt dekorerede for at vise ejernes, de venetianske familiers, store rigdom. I dag må de kun være sorte med rødt, sort eller blåt polstring. Gondolerne bliver også brugt til fejringer og bryllupper, hvor de bliver dekoreret med en søhest på hver side i anledningen.til toppen

Næste  

Forbehold: Vi har bestræbt os på at gøre oplysningerne på dette websted så præcise som mulige, men de leveres, som de er, og vi afstår derfor fra ethvert ansvar for tab, skade eller ulempe, der måtte næres, som følge af disse oplysninger.


 
Lær Spansk i Spanien
    Lær Spansk i Spanien  


Kort over Venedig
 se forstørrelse  

 

Introduktion | Venedigs Historie | Nyttige Oplysninger | Kort over Venedig | Vejret | Sådan kommer du rundt

Venedigs Monumenter | Venedigs Museer | Natteliv i Venedig | Andre steder nær Venedig | Venedigs Restauranter | Ritchey