Venice Travel guide Guía turística de Venecia Guida informazioni Venezia  Przewodnik po Sewilli Guide de Voyage de Venise Путеводитель по Венеции Turistický průvodce Benátkami Ghidul turistic al Veneţiei Toeristische gids van Venetië Rejseguide til Venedig

Venedig


 


Venedig

 

Canal Principal de Venecia

Venedig er hovedstad i Veneto Regionen i Italien. Den er beliggende i den nordøstlige del af Italien ved Adriaterhavet, mellem mundingerne Po og Piave. Venedig er naturligvis verdensberømt for sine kanaler, der løber fra hovedkanalen, Den Store Kanal, der deler byen. Venedig tæller 269.000 indbyggere ifølge folketællingen fra 2007.

Venice SestienVenedig er en by, der forandrer sig konstant og er karakteriseret ved dens glitrende lys og den typiske vintertåge. Dens kanaler, ”sestieri” (de seks distrikter, der udgør Venedig) og dens snævre gader er andre kendetegn for byen såvel som dens hældende bygninger er det, der skyldes det ustabile grundlag under bygningerne, der støttes af millioner af søjler, der er hamret ind i de små øers sumpede underlag.
Venedig består af mere end hundrede øer, der bliver bundet sammen af mere end 150 kanaler og omkring 400 broer. Venedig er delt ind i seks distrikter, der bliver kaldet ”Sestieri”: Sestiere de San Marco, byens hjerte, Sestiere de Castello, Sestiere de Cannareggio (før hen var det område med marsk og strå), Sestiere de Dorsoduro, der inkluderer øen la Giudecca og hele den sydlige del af byen og de sidste er el Sestiere de San Polo og Santa Croce.

Venice - Acqua AltaEt af de særlige kendetegn ved byen er den jævnlige oversvømmelse. Den sidste skete i december 2008. Det sker som oftest, når højvande falder sammen med Sirocco vinden, hvilket skaber fænomenet Acqua Alta, eller høje vande, hvilket bringer Venedig helt under vand. Det bliver derfor nødvendigt at sætte træplanker på gaderne, så folk kan gå omkring. For at undgå dette alvorlige problem er der søsat et projekt, der er kendt under navnet ”Moses”-systemet: målet er at forhindre vandstanden i at øges ved højvande og derved forhindre fænomenet ”Acqua Alta”.

VaporettoHvis du kommer til Venedig må du opleve de lokales transportmiddel par excellence, den typiske venetianske gondol. Godolen er den mest populære af alle venetianske både, og selv om de i dag mest benyttes af turister, bliver de dog også brugt til særlige anledninger som ceremonier, bryllupper og begravelser. Gondolen vil tage dig igennem de små kanaler, der løber igennem hele byen som en slags gader; igennem disse kanaler sejler alle slags både såsom gondoler, ”vaporettos” (vandbusser) så vel som andre små både og private fartøjer. Når du skal rundt kan du enten bruge de offentlige ”vaporettos”, som er ligesom busser der kører forskellige ruter igennem lagunen, eller du kan vælge at gå rundt i de snævre gader og udforske Venedig. Venedig er en af de få byer, der er bilfrie, så det eneste du skal bekymre dig om er ikke at falde i kanalen.

Venice CarnivalVenedig er også verdensberømt for sit karneval. Festivalen går tilbage til det 19. århundrede og det er den mest populære festival i Venedig. Selv om traditionen går tilbage til år 1800 havde det allerede etableret sig som en festival i det 13. århundrede, hvor det tiltrak aristokrater fra hele Europa. Efter faldet som handelsmagt og med masseturismens indtog er Venedig Festivallen blevet vigtigere og vigtigere. Kostumerne er ægte kunstværker med farverige kjoler og meget elegante og højst hemmelighedsfulde masker.

Basilica di San MarcoVenedig er berømt for sin typiske og originale kunst, der kan beundres over hele byen i monumenter og museer. Det starter ved Piazza San Marco, hjertet i Venedig, hvor de vigtigste begivenheder i byen finder sted; derfor betegnelsen ”piazza” (plads) i modsætning til ”campo”, som alle de andre pladser hedder. Her kan du finde Basilica di San Marco (Sankt Marks Basilika), dets klokketårn og det berømte Doges Palads i gotisk stil, som tjente som Doges residens, regeringens hovedsæde, regeringssæde, retssalene og byens fængsel under den Venetianske Republik.

Sukkenes bro er den mest berømte attraktion i Venedig. Det blev bygget for at forbinde Doges palads med de nye fængsler. Navnet stammer fra fangerne, der sukkede, når de gik over broen til fængslerne vidende om, at de så Venedigs lys og himmel for sidste gang.

Canale GrandeEn anden meget berømt bro er Rialto Bro, der krydser den store kanal. Det er et af Venedigs symboler og et af de livligste steder i byen.

En vigtig kunstudstilling for visuel kunst, ”Biennale”, finder sted i Venedig hvert andet år. Hvert år er Venedig vært for Venedig Film Festival, der giver den Gyldne Løve til den bedste film. Det tiltrækker en række vigtige mennesker fra branchen til Venedig, særligt kunstnere og berømtheder fra hele verden.

Burano

Når du besøger Venedig må du ikke gå glip af de to mest typiske øer i lagunen: Murano (for produktionen af glas) og Burano (for dens farverige små huse).

Der ligger også et berømt universitet i Venedig, ”la Universita Ca’ Foscari di Venezia”, hvor du kan studere sprog som kinesisk og andre fag som eksempelvis økonomi.


til toppen

Contacto Næste  

Forbehold: Vi har bestræbt os på at gøre oplysningerne på dette websted så præcise som mulige, men de leveres, som de er, og vi afstår derfor fra ethvert ansvar for tab, skade eller ulempe, der måtte næres, som følge af disse oplysninger.


 
Lær Spansk i Spanien
    Lær Spansk i Spanien  


Kort over Venedig
 se forstørrelse  

 

Introduktion | Venedigs Historie | Nyttige Oplysninger | Kort over Venedig | Vejret | Sådan kommer du rundt

Venedigs Monumenter | Venedigs Museer | Natteliv i Venedig | Andre steder nær Venedig | Venedigs Restauranter | Ritchey