Venice Travel guide Guía turística de Venecia Guida informazioni Venezia  Przewodnik po Sewilli Guide de Voyage de Venise Путеводитель по Венеции Turistický průvodce Benátkami Ghidul turistic al Veneţiei Toeristische gids van Venetië Rejseguide til Venedig

Venedig


 


Venedig

Murano
Murano består af syv små øer, der bliver forbundet af broer i den nordøstlige del af Venedig. Murano er berømt over hele verden for dens antikke håndværk indenfor glasproduktion og i særlig grad for dens berømte glaslysekroner.
Muranos glasindustri går tilbage til 1291, da Dogen af Venedig gjorde produktionen forbudt på de centrale øer i Venedig på grund af den store brandfare og tvang derfor glasmagerne til at leve på Murano. Muranos glaspustere har formået at holde deres metode hemmelig helt til i dag, en metode der er i stand til at bevare det klareste glas eller den reneste kobolt blå.

For at komme til Murano og glasmuseet:
Vaporettos Actv Linje: 41, 42, N; Stop: Murano Faro, Murano Museum
Glasmuseets adresse: Fondamenta Giustinian 8, Murano
Tlf: (+39)041739586
Åbningstider: April – Oktober: 10.00 – 17.00
November – Marts: 10.00 – 16.00 (Billetkontoret er åbent indtil 30 minutter før lukketid)
Lukket: Onsdage, 25. December, 1. Januar og 1. Maj.
www.museiciviciveneziani.it

BURANO
Burano i Venedigs lagune er kendt for sine klart farvede huse og håndlavede kniplinger. Denne overflod af farver fik betydning i antikken, da farver skulle hjælpe til med at afgrænse ejendomme. Ifølge legenden blev de også brugt til at hjælpe fiskere med at genkende deres huse, når de kom hjem efter dagens arbejde. Når du besøger Burano må du ikke gå glip af det hældende Klokketårn, Campanile, og nyde gadernes fredsomhed, farverne og blomsterne, som pryder husenes balkoner. Det ugentlige marked holdes foran kirken hver onsdag. Du bør heller ikke gå glip af et besøg på fiskemarkedet, hvor alle slags fisk, typiske for lagunen, bliver solgt.

For at komme til Burano:
Du skal først tage til Murano, derefter tage ACTV havnebroen ”Faro” og så tage linje LN til Burano.

VENEDIGS LINO
Venedigs Lino er en ø, der også er kendt under navnet ”Den Gyldne Ø”. Her kan du nyde stedets ro, mens du slapper af på strandene, særligt hvis du overnatter her og bruger dagen på at gå rundt i Venedigs centrum. Øen har 12km. Strand, hvor du kan nyde den fredelige atmosfære og slentre rundt på gader med træer og elegante butikker.

Du kan dyrke sport som tennis, golf og svømning på strandene. På Lido er det også værd at besøge den antikke Borgo Malamocco med dens snævre gader og kanaler.

VENEDIGS KARNEVAL
Karnevallet er en af Venedigs ældste festivaller. Sankt Marks Plads er helt udsmykket til festlighederne, er fyldt med klare farver og fyldt med venetianere og turister. Venedigs karneval er en fantastisk begivenhed fyldt med farver, musik, dans og teater. Men vigtigst af alt: glem ikke at iføre dig den typiske venetianske maske. De mest populære masker ifølge venetianske traditioner er ”Bauta”, ”Gnaga” og ”Pantalone”. Dekorationer af alle slags, elegante kostumer, karnevalsprinsesser og prinser skaber en uforlignelig atmosfære under Vendigs Karneval.
Karnevallet er fyldt med traditonelle begivenheder som ”Englens Flugt” og Jomfruens Festival.

VENEDIG BIENNALE
Biennale er en af de vigtigste kulturinstitutioner i verden. Det kan dateres tilbage til 1895 og sigter på at promovere samtidskunst med internationale events og udstillinger, der dækker følgende kunstområder: Kunst, Arkitektur, Film, Dans, Musik og Teater. Navnet, Biennale, dækker over, at begivenhederne finder sted hvert andet år med undtagelse af Venedig Film Festival, der bliver afholdt hvert år i Lido.
Du kan finde eventkalenderen for Biennale på følgende adresse:
http://www.labiennale.org/it/calendario/

Udstillingsstederne er:

Giardini
Arsenale
Corderie
Artiglierie
Gaggiandre
Andre udstillinger finder du i Venedigs historiske centrum, hvor der afholdes en lang række events og optrædender af nationale og internationale kunstnere.

For at komme herhen:
Fra jernbanestationen Piazzale Roma
Til Arsenale: Linje 1, 41
Til Giardini: Linke 1, 82, 41, 51

Venedig Film Festival
Venedigs Film Festival foregår på Venedigs Lido og tiltrækker internationalt anerkendte skuespillere og instruktører. Prisen for Bedste Film er Den Gyldne Løve. For mere information om eventkalenderen kan du besøge denne adresse:
http://www.labiennale.org/it/calendario/


til toppen

Næste  

Forbehold: Vi har bestræbt os på at gøre oplysningerne på dette websted så præcise som mulige, men de leveres, som de er, og vi afstår derfor fra ethvert ansvar for tab, skade eller ulempe, der måtte næres, som følge af disse oplysninger.


 

Lær Spansk i Spanien
    Lær Spansk i Spanien  


Kort over Venedig
 se forstørrelse  

Introduktion | Venedigs Historie | Nyttige Oplysninger | Kort over Venedig | Vejret | Sådan kommer du rundt

Venedigs Monumenter | Venedigs Museer | Natteliv i Venedig | Andre steder nær Venedig | Venedigs Restauranter | Ritchey