Venice Travel guide Guía turística de Venecia Guida informazioni Venezia  Przewodnik po Sewilli Guide de Voyage de Venise Путеводитель по Венеции Turistický průvodce Benátkami Ghidul turistic al Veneţiei Toeristische gids van Venetië Rejseguide til Venedig

Venetië


 


Venetië

In Venetië zijn er slechts twee manieren om zich te verplaatsen: te voet of per boot.

Te voet
Venetië is bij uitstek geschikt om te voet te verkennen. Zodra je in de lagune en in het historische centrum van de stad bent, zijn alle bezienswaardigheden op loopafstand te bereiken. Venetië is autovrij. Auto's en bussen mogen niet verder dan het Piazzale Roma, het plein vlakbij het treinstation. 

Boten
Om zich binnen Venetië per boot te verplaatsen zijn er verschillende opties:

Vaporetti (waterbussen):
Om zich door de stad te verplaatsen maken zowel toeristen als Venetianen meestal gebruik van een vaporetto. Die fungeren net als gewone bussen in een stad met asfaltwegen. De vaporetti varen volgens vaste routes. Op de meeste Venetiaanse eilandjes zijn een of meerdere opstappunten. Het openbaar vervoer binnen Venetië wordt verzorgd door de ACTV. Voor dienstregelingen, routes en opstapplaatsen, klik hier. Dan komt u op de Engelstalige website van de ACTV.

Waterbussen van Alilaguna
Alilaguna is een privéonderneming die (met middelgrote boten) een directe pendeldienst verzorgt tussen de luchthaven Marco Polo en het San Marcoplein. Het is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om Venetië vanaf het vliegveld te bereiken. U kunt ook gebruik maken van het openbaar vervoer. Dan wordt u met een bus van ACTV naar het Piazzale Roma gebracht. Daar is een grote parkeerplaats voor auto's en bussen en bevindt zich tevens de centrale halte van de vaporetti - of andere boten - die u naar elke gewenste bestemming in Venetië kunnen brengen. Naast bovengenoemde pendeldienst biedt Alilaguna Tours onder meer ook toeristische rondvaarten. Voor meer informatie klik hier. Dan komt u op de Engelstalige website van Alilaguna.

Watertaxi's
Dit is het meest luxe transportmiddel van Venetië. Elke tocht kost rond de honderd euro. Het is een interessante optie om van het vliegveld naar uw hotel te komen, want u wordt pal voor de deur afgezet. De watertaxi is behoorlijk luxe, met veel ruimte binnen en een capaciteit van maximaal 10 personen. Deze taxiservice wordt geleverd door Venezia Taxi. De watertaxi's zijn 24 uur per dag oproepbaar via telefoon 041 723112. Er varen echter zoveel taxi's rond dat vaak niet eens nodig is te bellen. Voor meer informatie over Venezia Taxi, klik hier (informatie in het Italiaans).

Gondels
Iedereen moet minstens eenmaal in zijn leven in een gondel hebben gezeten. Het is het ultieme Venetiaanse vervoermiddel en het beschikt bovendien over een unieke constructie. De boot is asymmetrisch - de bakboordzijde is breder dan de stuurboordzijde - waardoor de boot aan stuurboordzijde dieper in het water ligt. Dat helpt de gondelier om de boot op koers te houden. Aan het einde van de 17e-eeuwse pestperiode werd - uit respect voor de doden - besloten dat alle gondels voortaan zwart zouden zijn. Daarvoor waren de gondels gekleurd en overdadig gedecoreerd om de rijkdom van de eigenaars te tonen. Vandaag de dag zijn de gondels overwegend zwart met een rode, zwarte of blauwe bekleding. De gondels worden nog steeds gebruikt bij bijzondere gelegenheden als feesten en bruiloften. In dat geval worden ze versierd met een zeepaardje aan beide zijden.Terug naar boven


Volgende  

Disclaimer: We proberen om de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk te hebben, we accepteren geen verantwoordelijkheid voor verlies, letsel of ongemak door iemand als gevolg van deze informatie.


 
Spaans leren in Spanje
    Spaans leren in Spanje  


Map van Venetië
 vergroten  

 

Inleiding | Geschiedenis van Venetië | Nuttige Informatie | Kaarten van Venetië | Het weer in Venetië | Vervoer

Monumenten in Venetië | Museums in Venetië | Nachtleven in Venetië | Omgeving Venetië | Restaurants in Venetië | Tienda de Bicicletas