Venice Travel guide Guía turística de Venecia Guida informazioni Venezia  Przewodnik po Sewilli Guide de Voyage de Venise Путеводитель по Венеции Turistický průvodce Benátkami Ghidul turistic al Veneţiei Toeristische gids van Venetië Rejseguide til Venedig

Venetië


 


Venetië

MURANO
Murano bestaat uit zeven kleine eilandjes in het noordoosten van Venetië die onderling met bruggen zijn verbonden. Murano is wereldwijd beroemd om haar eeuwenoude glastraditie. Met name de kroonluchters van Muranoglas  genieten een grote faam. 

De geschiedenis van de Murano-glasindustrie ving aan in het jaar 1291, toen de Doge van Venetië het de glasblazers verbood nog langer op de centrale eilanden van Venetië te werken. Dit in verband met het grote brandgevaar dat hun werk met zich meebracht. De glasblazers werden vervolgens gedwongen te verhuizen naar de Murano-eilandjes. Tot op vandaag de dag weten de Murano-glasblazers het procedé geheim te houden dat hun kristal zo helder en hun kobalt zo blauw maakt.

Murano en het Murano Glas Museum zijn als volgt te bereiken:
Per vaporetto (waterbus) van vervoersbedrijf ACTV. Lijn 41, 42, N, halte Murano Faro, Murano Museo.
Adres van het Murano Glas Museum: Fondamenta Giustinian 8, Murano.
Tel: (+39) 041739586
Openingstijden: April - oktober van 10.00 - 17.00 uur.
November - maart van 10.00 - 16.00 uur. (de kassa's sluiten 30 minuten voor sluitingstijd).
Woensdags gesloten. Eveneens gesloten op 25 december, 1 januari en 1 mei.
www.museiciviciveneziani.it

BURANO
Dit eilandje in de Venetiaanse lagune staat bekend om haar schattige gekleurde huisjes en om het Buranese kantwerk. Al die verschillende gekleurde huizen hadden vroeger een functie. Ze fungeerden als eigendomsmarkering en zouden volgens de lokale overlevering tevens dienen om de lokale vissers de weg naar huis te wijzen. Bij een bezoek aan Burano, moet u zeker een kijkje nemen bij de schuine klokkentoren. Geniet verder van de ontspannen sfeer in de straatjes en van de kleurige huizen versierd met fleurige bloembakken.
Elke woensdag is er een markt op het kerkplein. Vergeet ook niet de vismarkt van Burano te bezoeken. Daar zijn allerlei soorten vis te koop die vers in de lagune zijn gevangen. 

Bereikbaarheid:
Burano is alleen bereikbaar via Murano. Van daaruit neemt u de veerpont van ACTV, halte Faro, lijn LN richting Burano. 

HET LIDO VAN VENETIE
Het Lido-eiland wordt ook wel het 'Gouden Eiland', of het 'strand van Venetië' genoemd. Na een dagje kuieren door het centrum van Venetië, kunt u hier heerlijk bijkomen op het strand. Het eiland beschikt over 12 km aan strand en is een heerlijke omgeving om bijvoorbeeld een wandeling te maken. De straten zijn schaduwrijk en er zijn enkele luxe winkels te vinden. 
Op het strand zijn er mogelijkheden om te tennissen, golfen en zwemmen. 
Tijdens een bezoek aan het Lido van Venetië mag zeker het oude Borgo Malamocco niet worden overgeslagen. Met zijn smalle straatjes en  grachten is het een echte aanrader.

HET CARNAVAL VAN VENETIE
Het carnaval is een van de oudste evenementen van Venetië. Het San Marco plein wordt dan feestelijk opgetuigd, kleurt zich rood en vult zich met Venetianen en mensen van buiten. Het Carnaval van Venetië is een groots en kleurrijk evenement vol  muziek, dans en theater.  Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor de typische Venetiaanse maskers . De meest populaire maskers binnen de Venetiaanse carnavalstraditie zijn die van il bauta, la gnaga en il pantalone. De veelsoortige decoraties, prachtige kostuums en droomprinsen en -prinsessen zorgen voor een unieke, sprookjesachtige sfeer. 
Het Carnaval van Venetië zit vol tradities, zoals de “Vlucht van de Duif" en het "Feest van de Maagden”.

DE BIENNALE VAN VENETIE
De Biënnale van Venetië is een van de belangrijkste kunstevenementen ter wereld. De eerste biënnale vond plaats in 1895. Het doel achter dit evenement is de bevordering van de hedendaagse kunst. Dat gebeurt door middel van internationaal opgezette exposities en voorstellingen op het gebied van kunst, architectuur, film, dans, muziek en theater.
De naam 'biënnale' betekent tweejaarlijks, tevens de frequentie waarop dit evenement plaatsvindt. Een uitzondering hierop vormt het Filmfestival van Venetië, dat jaarlijks wordt gehouden op het Lido van Venetië.
De activiteitenkalender van de Biënnale van Venetië is te vinden bij de volgende website:
http://www.labiennale.org/it/calendario/

Locaties waar de Biënnale wordt gehouden:
Giardini
Arsenale
Corderie
Artiglierie
Gaggiandre
Ook vinden er diverse bijeenkomsten en optredens plaats in het historische centrum van de stad, waarbij zowel nationale als internationale kunstenaars hun kunsten vertonen. 

De locaties van de Biënnale zijn als volgt te bereiken:
Vanuit het Piazzale Roma/treinstation
Voor het Arsenale : neem lijn 1 of 41
Voor locatie Giardini: neem lijn 1, 82, 41 of 51

FILMFESTIVAL VAN VENETIE
Het filmfestival van Venetië vindt plaats op het eiland Lido van Venetië. Alle grote namen op filmgebied maken hier hun opwachting. De winnende film krijgt een Gouden Leeuw uitgereikt. Voor meer informatie over het festival kunt u terecht bij de volgende website:   http://www.labiennale.org/it/calendario/


Terug naar boven


Volgende  

Disclaimer: We proberen om de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk te hebben, we accepteren geen verantwoordelijkheid voor verlies, letsel of ongemak door iemand als gevolg van deze informatie.


 

Spaans leren in Spanje
    Spaans leren in Spanje  


Map van Venetië
 vergroten  

Inleiding | Geschiedenis van Venetië | Nuttige Informatie | Kaarten van Venetië | Het weer in Venetië | Vervoer

Monumenten in Venetië | Museums in Venetië | Nachtleven in Venetië | Omgeving Venetië | Restaurants in Venetië | Tienda de Bicicletas