Venice Travel guide Guía turística de Venecia Guida informazioni Venezia  Przewodnik po Sewilli Guide de Voyage de Venise Путеводитель по Венеции Turistický průvodce Benátkami Ghidul turistic al Veneţiei Toeristische gids van Venetië Rejseguide til Venedig

Veneţia


 


Veneţia

Practic există două modalităţi de transport în Veneţia: mergând pe jos sau cu ajutorul unei ambarcaţiuni.

Mersul pe jos
Veneţia este oraşul ideal pentru cei care preferă mersul pe jos. Odată ce ai ajuns în Veneţia şi mai ales în centrul istoric al oraşului, toate obiectivele de interes se află la o distanţă ce poate fi străbătută fără probleme mergând pe jos. În plus, maşinile şi autobuzele nu pot circula în Veneţia, putând ajunge doar până la Piazzale Roma, aproape de staţia de tren.

Ambarcaţiuni
Putem alege între diferite tipuri de ambarcaţiuni pentru a ne deplasa prin Veneţia:

Vaporettos
Localnicii veneţieni şi turiştii în general obişnuiesc să se deplaseze în interiorul oraşului cu vaporetto, acestea fiind echivalentele cele mai asemănătoare ale autobuzelor publice convenţionale ce se găsesc în fiecare oraş ale cărui străzi au asfalt în loc de apă. Vaporetto-urile străbat rute normale şi există staţii în majoritatea insulelor ce formează Veneţia. Vaporetto-urile sunt gestionate de către Compania de Transport Public din Veneţia (ACTV). Pentru a cunoaşte orarul, rutele şi localizarea pontoanelor, vă rugăm apăsaţi aici (engleză) pentru a vizita pagina web a ACTV.

Bărci ale companiei private Alilaguna
Alilaguna este o companie privată care în principal oferă servicii de transport direct (utilizând bărci de capacitate medie) între aeroportul Marco Polo din Veneţia şi Piazza San Marco din centrul Veneţiei. Aceasta este probabil cea mai bună modalitate de a ajunge în Veneţia de la aeroport, alternativa fiind autobuzele terestre ale companiei ACTV care ajung la Piazzale Roma din Veneţia, ultimul punct unde se poate ajunge cu ajutorul maşinii. De aceea, aici există o parcare mare unde se pot lăsa maşinile înainte de călătoria cu vaporetto sau altă ambarcaţiune care ne poate transporta în oricare parte a Veneţiei. Alilaguna oferă de asemenea şi tururi turistice în Veneţia, precum şi alte servicii care pot fi consultate mai în detaliu apăsând aici (engleză) pentru a intra în pagina web a Alilaguna.

Taxiuri acvatice în Veneţia
Acesta este serviciul de transport cel mai luxos pe care ni-l oferă Veneţia. Fiecare deplasare costă în jur de 100 E. Este o opţiune foarte interesantă pentru transportul de la aeroport la hotel, deoarece ne va lăsa chiar la poarta hotelului. Tipul de barcă folosit este un fel de yaht relativ luxos, cu foarte mult spaţiu în interior şi cu o capacitate de până la 10 persoane. Compania care oferă acest serviciu se cheamă Venezia Taxi iar servicial se poate contracta 24 de ore la telefonul 041 723112, deşi există taxiuri în toate părţile şi nu este foarte dificil de a găsi unul fără a face comandă telefonică. Pentru mai multe detalii despre servicial de taxi din Veneţia vă rugăm apăsaţi aici (italiană).

Gondole
Cel puţin o dată în viaţă trebuie să faceţi o plimbare cu gondola. Aceasta este, fără îndoială, ambarcaţiunea prin excelenţă în Veneţia, unică în lume deasemenea datorită caracteristicilor de construcţie. Este asimetrică, partea stângă fiind mai lată decât partea dreaptă, facând astfel sa se încline, ceea ce îl ajută pe gondolierul veneţian să vâslească. S-a decis ca toate gondolele să fie de culoare neagră începănd cu finalul epidemiei de ciumă din secolul XVII, ca semn de doliu în Veneţia.  Înaintea acestei decizii, gondolele erau colorate şi aveau multe decoraţiuni, ca semn al bogăţiei familiei veneţiene careia aparţineau. Acum pot fi doar negre cu detalii de culoare roşie, neagră sau albastră. Gondolele se folosesc de asemenea pentru sărbători şi nunţi, în aceste cazuri fiind decorate cu câte un căluţ de mare în fiecare parte.revenire sus


următorul  

Responsabilităţi: Am încercat ca toate informaţiile prezentate în această pagină web să fie cît mai exacte posibile, dar este prezentată în acest format şi nu ne responsabilizăm de informaţii incomplete sau pierderi de informaţii.


 
Învaţă limba spaniolă în Spania
    Cursuri de spaniola in Spania  


Harta Veneţiei
 vezi mărit  

 

 

Introducere | Istoria Veneţiei | Informaţii utile | Hărţile Veneţiei | Vremea în Veneţia | Mijloace de transport

Monumente în Veneţia | Muzee în Veneţia | Viaţa de noapte în Veneţia | Împrejurimile Veneţiei | Restaurante în Veneţia | Distribuidor Campagnolo