Venice Travel guide Guía turística de Venecia Guida informazioni Venezia  Przewodnik po Sewilli Guide de Voyage de Venise Путеводитель по Венеции Turistický průvodce Benátkami Ghidul turistic al Veneţiei Toeristische gids van Venetië Rejseguide til Venedig

Veneţia


 


Veneţia

În Veneţia exista o mare cantitate de locuri unde te poţi relaxa sau întâlni cu prietenii.

Merită să faci o pauză şi să mănânci un aperitiv într-una din cafenelele din Piaţa San Marco precum Quadri sau Fenice, locuri pline de istorie datorită oaspeţilor importanţi care au trecut pe aici, cum ar fi, printre alţii, Goldoni, Lord Byron, D’Annunzio, Modigliani, Proust, Dickens. Ceea ce sare în ochi cel mai mult în aceste cafenele, la fel ca în majoritatea hotelurilor din Veneţia, sunt decoraţiunile interioare în stil tipic veneţian.

Amatorii de artă lirică si balet nu trebuie să piardă operele lirice care se desfăşoară in teatrul  La Fenice.

Pentru a degusta autentica „aromă veneţiană”, trebuie să dăm o tură prin informalele „bacari”, cunoscute înainte ca „trattoriile” veneţiene, unde se vând tradiţionalele „cicchetti”, asemănătoare „tapas”-urilor spaniole.

Alte locuri informale, şi nu neapărat destinate turiştilor, ci mai degrabă localnicilor veneţieni, se găsesc în zona Fondamenta della Misericordia sau Ghetto y Campo Santa Margherita, unde obişnuiesc să se întâlnească studenţi şi artişti.

Aperitive şi baruri:

Conca D’Oro o Basiliquito
Adresă: Campo S.S. Filippo e Giacomo a Castello 4338, Veneţia

Loc unde se poate savura o pizza bună atât în stilul tradicional cât şi “al metro”, adică putem cere pizza în centimetri, în funcţie de cât de foame ne este. De la ora 18:00 la 21:00 se servesc aperitive şi cocktailuri, specialitatea casei în materie de cocktailuri fiind “basiliquito”.

Aurora
Adresă: Plaza de San Marcos, 49, Veneţia

În fiecare duminică la ora 18:30 are loc “Aurora Art Aperitive” unde arişti contemporani veneţieni şi străini îşi expun operele  creând un colţ artistic foarte primitor  în vecinătatea cafenelei veneţiene.

Muro Vino e Cucina
Adresă: Campo Bella Vienna , în piaţa Rialto în San Polo 222.

Restaurant în stil tradiţional. Dacă vrem să mâncăm ceva repede putem degusta tradiţionalele “cicchetti”, dar dacă avem mai mult timp la dispoziţie, acest restaurant  ne oferă un meniu de peşte şi legume care se reînnoieşte în fiecare săptămâna cu produse noi. De asemenea, dispune şi de un senzaţional meniu de deserturi.
www.murovinoecucina.it

Bar şi Restaurant Central
Adresă: Piscina Frezzaria a San Marco 1659/b

Acest restaurant nou este deschis până noaptea târziu fiind recunoscut pentru bucătăria tipică veneţiană. Decoraţiunile atent alese şi muzica în stil chill-out şi lounge crează un ambient romantic unic înVeneţia.
www.centrale-lounge.com

DISCO

Round Midnight
Adresă: Santa margherita, Dorsoduro 3102, Veneţia
Sâmbăta, muzică dance
Luni, miercuri şi joi între 18:00 – 20:00: muzică jazz

Martini Scala
Adresă: San Marco 2007, Veneţia
Orar: 22:00 - 03:00
Marţi închis

Bar cu muzică si show-uri în direct realizate de cântăreţi veneţieni.

CASINO
Casinò di Ca' Vendramin Calergi
Intrarea este interzisă minorilor sub 18 ani.
Deschis tot anul cu excepţia zilelor de 24 şi 25 decembrie

Casă de bilete: € 2.58 pentru jocurile franţuzeşti şi sălile de “slot machine”
Orar:
Jocuri tradiţionale: 15.00 - 3.00
Săli de “slot machine”: 11.00 - 3.00


revenire sus

următorul  

Responsabilităţi: Am încercat ca toate informaţiile prezentate în această pagină web să fie cît mai exacte posibile, dar este prezentată în acest format şi nu ne responsabilizăm de informaţii incomplete sau pierderi de informaţii.


 
Învaţă limba spaniolă în Spania
    Cursuri de spaniola in Spania  


Harta Veneţiei
 vezi mărit  

 

 

Introducere | Istoria Veneţiei | Informaţii utile | Hărţile Veneţiei | Vremea în Veneţia | Mijloace de transport

Monumente în Veneţia | Muzee în Veneţia | Viaţa de noapte în Veneţia | Împrejurimile Veneţiei | Restaurante în Veneţia | Distribuidor Campagnolo