Venice Travel guide Guía turística de Venecia Guida informazioni Venezia  Przewodnik po Sewilli Guide de Voyage de Venise Путеводитель по Венеции Turistický průvodce Benátkami Ghidul turistic al Veneţiei Toeristische gids van Venetië Rejseguide til Venedig

Veneţia


 


Veneţia

Murano
Murano este un complex de 7 insule mici conectate cu ajutorul unor poduri situate în nord-estul Veneţiei. Murano este faimoasă în lumea întreagă pentru artizanatul sticlei încă din antichitate, dintre care ies în evidenţă faimoasele lămpi de tavan.

Originea industriei sticlei în Murano datează din anul 1291 când Ducele de Veneţia a interzis industria sticlei în insulele centrale ale Veneţiei datorită riscului crescut de incendiu pe care îl implica  şi i-a obligat pe meşterii care se ocupau cu această artă să locuiască în insula Murano. Meşteşugarii sticlei din Murano păstrează chiar şi astăzi secretele obţinerii unei sticle cât mai transparente sau albastrul cobalt cel mai pur.

Cum se ajunge la Murano şi la Muzeul Sticlei
Linii Vaporetto Actv:  41, 42, N, staţia Murano Faro, Murano Museo
Adresa Muzeului Sticlei: Fondamenta Giustinian 8, Murano
Tel: (+39)041739586
Orar: Aprilie - Octombrie 10.00-17.00
Noiembrie - Martie 10.00-16.00 (casa este deschisă până cu 30 minute înainte de închidere)
Închis: miercuri, 25 decembrie, 1 ianuarie, 1 mai
www.museiciviciveneziani.it

BURANO
Burano este una dintre insulele lagunei Veneţia cunoscută pentru casele vopsite în culori cât şi pentru producerea artizanală de dantelă. Această abundenţă de culori îşi are semnificaţia în antichitate când se considera că delimitează proprietatea şi, conform legendei, îi ajuta pe pescari să-şi recunoască proprietăţile când se întorceau de la pescuit. Când vizităm Burano trebuie să vizităm de asemenea Clopotul înclinat, trebuie să ne bucurăm de liniştea străduţelor şi de culorile şi florile ce împodobesc casele.

În piaţa bisericii se sărbătoreşte în fiecare miercuri piaţa săptămânală şi nu trebuie să pierdem piaţa de peşte unde se vinde o mare varietate de peşte tipic lagunei.

Pentru a ajunge la Burano:
Întâi trebuie să ajungem la Murano şi odată ajunşi acolo să mergem la pontonul ACTV cu numele “Faro” de unde pleacă Linia LN spre Burano.

LIDO DE VENECIA
Lido de Veneţia este o insulă care este cunoscută şi sub denumirea de “Insula de Aur”. Aici ne putem bucura de linişte în timp ce ne relaxăm pe plajele sale, mai ales dacă ne cazăm aici şi am petrecut ziua întreagă mergând prin centrul Veneţiei. Insula are 12 km de plajă unde se poate profita de o atmosferă liniştită sau pur şi simplu ne putem plimba pe una din străzile pline de arbori unde putem descoperi magazine elegante.
Pe plajă se pot practica sporturi precum tenis, golf sau înot.
Tot pe insulă merită să vizitaţi vechiul Borgo Malamocco cu străzile sale strâmte ţi multitudinea de canale.

CARNAVALUL VENEŢIAN
Carnavalul este unul din evenimentele cele mai vechi din istoria Veneţiei. Piaţa San Marco se îmbracă de sărbătoare, se vopseşte în roşu şi se umple de veneţieni şi străini. Carnavalul din Veneţia este un mare eveniment plin de culoare, muzică, dans şi teatru. Deşi cel mai important detaliu este să nu uităm să ne punem măştile tipice veneţiene. Măştile cele mai populare, conform tradiţiei veneţiene, sunt “la bauta”, “ la gnaga” y “el pantalones”.  Decoraţii care de care mai variate, rochii elegante, prinţi şi prinţese de poveste creează o atmosferă inegalabilă în cadrul Carnavalului.
Carnavalul este plin de acte tradiţionale cum ar fi Zborul Porumbiţei sau Sărbătoarea Fecioarelor.

BIENALUL VENEŢIAN
Bienalul Veneţian este una din instituţiile culturale cele mai importante din lume. Îşi are originea în anul 1895 iar obiectivul său este promovarea artelor contemporane cu evenimente şi expoziţii de caracter internaţional , ce cuprind următoarele arii artistice: Artă, Arhitectură, Cinema, Dans, Muzică şi Teatru. Numele de Bienal se datorează faptului că are loc o dată la 2 ani, cu excepţia Festivalului de Cinematografie din Veneţia, care are loc în fiecare an în insula Lido. Calendarul evenimentelor Bienalului veneţian poate fi consultat la adresa:
http://www.labiennale.org/it/calendario/

Sediile expoziţiei sunt:
Giardini
Arsenale
Corderie
Artiglierie
Gaggiandre
Există şi alte sedii localizate în centrul istoric al Veneţiei, unde au loc o mare parte dintre evenimentele susţinute de artiştii naţionali şi internaţionali.

Pentru a ajunge la sedii:
Din Piazzale Roma / Staţia de tren
Spre Arsenale: liniile 1, 41
Spre Giardini: liniile 1, 82, 41, 51

Festivalul de Cinematografie din Veneţia
Festivalul de Cinematografie din Veneţia se desfăşoară în insula Lido de Veneţia, şi în cadrul său participă actori şi regizori de nivel internaţional. Trofeul pentru filmul căştigător este Leal de Aur. Pentru mai multe informaţii despre calendarul festivalului puteţi vizita adresa:    http://www.labiennale.org/it/calendario/


revenire sus


următorul  

Responsabilităţi: Am încercat ca toate informaţiile prezentate în această pagină web să fie cît mai exacte posibile, dar este prezentată în acest format şi nu ne responsabilizăm de informaţii incomplete sau pierderi de informaţii.


 

Învaţă limba spaniolă în Spania
    Cursuri de spaniola in Spania  


Harta Veneţiei
 vezi mărit  

 

Introducere | Istoria Veneţiei | Informaţii utile | Hărţile Veneţiei | Vremea în Veneţia | Mijloace de transport

Monumente în Veneţia | Muzee în Veneţia | Viaţa de noapte în Veneţia | Împrejurimile Veneţiei | Restaurante în Veneţia | Distribuidor Campagnolo